Bg Nu E Simplu

„NU E SIMPLU, DAR LE POT OPRI” TU ȘTII CARE SUNT PROBLEMELE NOASTRE ARZĂTOARE?


Dacă primul răspuns care ți-a venit în minte la această întrebare a fost „politica”, să știi că nu-i chiar așa.

Astăzi, râurile curg printre gunoaie.

De câte ori, într-o zi, în oraș, vezi gunoaie care nu au ce căuta acolo? Poate se mai întâmplă ca și tu să arunci pe jos, din când în când, un ambalaj de plastic sau un chiștoc de țigară. Sau poate tu procedezi altfel...

Soluția pentru a scăpa de gunoaie este foarte simplă: aruncă gunoiul la coș.

Știai că o sticlă de plastic aruncată cu nepăsare se descompune abia în 500 de ani?

Știai că dacă lași o doză goală de aluminiu în mijlocul pădurii, ea se va descompune în 200 de ani?

Hai să păstrăm natura neatinsă, cu frumusețea ei sălbatică.

Gesturile mici pot rezolva probleme mari!

Aerul, parte dintr-un nor de fum.


Fie că vorbim de coșul de evacuare al unei uzine, de combustibili, de mașini sau de o țigară aprinsă, vorbim de ardere, o problemă des întâlnită.

Câți dintre noi cunoaștem la ce substanțe dăunătoare ne expunem atunci când aprindem o țigară sau când ne aflăm în preajma unor fumători?

Problema este arderea. Mai exact, o țigară începe să ardă când atinge temperatura de 400 grade Celsius. În acel moment, tutunul începe să ardă și astfel se produce fumul de țigară care conține peste 6000 de substanțe, dintre care 100 sunt clasificate ca fiind dăunătoare sau potențial dăunătoare.

Toate acestea pot duce la boli grave și la înrăutățirea sănătății. Așadar, care este soluția?

În primul rând, fiecare dintre noi suntem soluția prin renunțarea completă la produsele ce conțin tutun sau nicotină. Însă, pentru cei ce nu doresc să facă acest pas, o soluție este „încălzirea”,iar știința atestă acest lucru. Astăzi avem alternative care încălzesc tutunul și sunt o alternativă mai bună la continuarea fumatului. Informează-te despre alternativele fundamentate științific.

Să scăpăm de combustia „internă”.


Atât metaforic, cât și literal. Lasă-ți mașina acasă - astfel, vei evita un proces de combustie care degajă gaze toxice. În plus, mersul pe jos este un remediu perfect pentru stres.

Substanțele nocive care ies din țeava de eșapament poluează aerul. Acestea constau, de cele mai multe ori, în cantități uriașe de monoxid de carbon, hidrocarburi, oxizi de azot și funingine. Toate acesteaafectează calitatea aerului pe care îl respirăm.

Dar care este soluția?
Dacă nu te poți descurca fără mașină, atunci fii mai atent la combustibilul pe care îl utilizezi și oprește motorul ori de câte ori este posibil. Iar dacă ai ocazia, gândește-te să îți iei o mașină electrică.

A fost de folos acest articol?

Ne poți lăsa mai jos și sugestiile tale de îmbunătățire:

CAUTĂ

REZULTATE

0 rezultate pentru: ""